Kiełbaski w tempurze

Rewelacyjna przekąska na imprezę od Grześka Zawieruchy! Połączenie polskich kiełbasek z japońską tempurą tworzy niesamowicie chrupiącą przekąskę, która znika z talerza w mgnieniu oka. Idealne na mecz lub spotkanie ze znajomymi!

Składniki:
  • 1 opakowanie Kiełbasek drobiowych mini bez osłonki JBB
  • Gotowa mieszanka tempury
  • Cebulka dymka
  • Sos sojowy
  • Olej rzepakowy
Jak zrobić:
  1. Natnij kiełbaski i rozłóż jak książkę
  2. Zrób ciasto tempura z zimną wodą
  3. Obtocz kiełbaski w suchej tempurze, potem w cieście
  4. Smaż w oleju (170°C) przez 2-3 minuty
  5. Odsącz i podawaj z sosem sojowym
  6. Posyp posiekaną cebulką dymką

Zobacz więcej przepisów od

Grzegorza Zawieruchy


Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki