Kiełbaski w tempurze
Rewelacyjna przekąska na imprezę od Grześka Zawieruchy! Połączenie polskich kiełbasek z japońską tempurą tworzy niesamowicie chrupiącą przekąskę, która znika z talerza w mgnieniu oka. Idealne na mecz lub spotkanie ze znajomymi!
Składniki:
- 1 opakowanie Kiełbasek drobiowych mini bez osłonki JBB
- Gotowa mieszanka tempury
- Cebulka dymka
- Sos sojowy
- Olej rzepakowy
Jak zrobić:
- Natnij kiełbaski i rozłóż jak książkę
- Zrób ciasto tempura z zimną wodą
- Obtocz kiełbaski w suchej tempurze, potem w cieście
- Smaż w oleju (170°C) przez 2-3 minuty
- Odsącz i podawaj z sosem sojowym
- Posyp posiekaną cebulką dymką

Zobacz więcej przepisów od
Grzegorza Zawieruchy