Marokańskie tabbouleh z kuskusem

Jakub Reszka zabiera Cię w kulinarną podróż do Maroko! To autentyczne tabbouleh z puszystym kuskusem i świeżymi ziołami to prawdziwa eksplozja śródziemnomorskich smaków. Idealne na gorące dni, jako lekka kolacja lub dodatek do grilla. W bonus: kremowy dip jogurtowy z miętą!

Składniki:
  • 100g kuskus + 150ml wrzątku
  • Ogórek + pomidor + czerwona cebula
  • Świeża pietruszka + mięta
  • Oliwa + sok z cytryny + przyprawy
  • Dip jogurtowy:
  • Jogurt grecki + czosnek + cytryna + mięta
Jak zrobić:
  1. Zalej kuskus wrzątkiem, przykryj na 10min
  2. Rozdziel widelcem na puszysty
  3. Dodaj oliwę, cytrynę i drobno pokrojone warzywa
  4. Wsyp świeże zioła i przyprawy
  5. Wymieszaj dip: jogurt + czosnek + mięta
  6. Schłódź 30min i podawaj!

Zobacz więcej przepisów od

Jakuba Reszki


Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki