Migdałowe ciasteczka z czekoladą

Sekretny przepis najsłynniejszych gwiazd i celebrytów! Ewa Sama zdradza, jak przygotować bezglutenowe ciasteczka, które godzą przyjemność z troską o sylwetkę.

Migdałowa baza, zbrązowione masło, gorzka czekolada i orzechy tworzą słodką przekąskę dla tych, którzy nie chcą rezygnować z przyjemności!

Składniki:
  • Masło 8 łyżek
  • Mąka migdałowa (bez glutenu!) 2 szklanki
  • Jedno jajko
  • Ciemna czekolada wysokiej jakości
  • Orzechy włoskie
  • Ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona
Jak zrobić:
  1. Zbrązowić masło do orzechowego aromatu
  2. Połączyć z cukrem, wanilią i jajkiem
  3. Dodać mąkę migdałową i dodatki
  4. Schłodzić ciasto minimum 2 godziny
  5. Piec 17-20 minut na złoto

Zobacz więcej przepisów od

Ewy Samy


Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki