Camembert z miodem i orzechami

Przekąska, która zmieni Twoje podejście do serów! Kremowy camembert, słodki miód, chrupiące orzechy – prawdziwa uczta dla zmysłów!

Składniki:
  • Ser camembert
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 100 g mieszanki orzechów
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka świeżego rozmarynu (posiekanego)
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 ząbki czosnku (cienko pokrojone)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bagietka francuska
Jak zrobić:
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C (termoobieg) lub 200°C (góra-dół)
  2. Zrób na wierzchu każdego sera nacięcia w kształcie krzyża
  3. Włóż do nacięć plasterki czosnku i rozmaryn, skrop oliwą
  4. Piecz ser i bagietkę 12-15 minut, aż ser zacznie się rozpuszczać
  5. W międzyczasie podpraż orzechy na suchej patelni przez 2-3 minuty
  6. Wyjmij sery z piekarnika, polej miodem
  7. Posyp prażonymi orzechami, żurawiną i pieprzem

Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki