Dubajska czekolada z pistacją

Podróż w świat luksusowych smaków! Połączenie gorzkiej czekolady, kremowej pistacji i chrupiącego ciasta kataifi. Profesjonalny deser z królewskim akcentem złotych płatków. Restauracyjna jakość w Twoim domu!

Składniki:
  • 450 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
  • 45 g masła
  • 150 g ciasta kataifi
  • 75 g kremu pistacjowego
  • Jadalne płatki złota do wykończenia
Jak zrobić:
  1. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej
  2. Udekoruj złotymi płatkami formę do czekolady
  3. Wymieszaj krem pistacjowy z ciastem kataifi
  4. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej
  5. Wylej pierwszą warstwę czekolady – przełóż formę do zamrażalnika
  6. Ułóż warstwę ciasta w formie i zalej pozostałą czekoladą
  7. Schłódź w lodówce

Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki