Dubajska czekolada z pistacją
Podróż w świat luksusowych smaków! Połączenie gorzkiej czekolady, kremowej pistacji i chrupiącego ciasta kataifi. Profesjonalny deser z królewskim akcentem złotych płatków. Restauracyjna jakość w Twoim domu!
Składniki:
- 450 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
- 45 g masła
- 150 g ciasta kataifi
- 75 g kremu pistacjowego
- Jadalne płatki złota do wykończenia
Jak zrobić:
- Roztop czekoladę w kąpieli wodnej
- Udekoruj złotymi płatkami formę do czekolady
- Wymieszaj krem pistacjowy z ciastem kataifi
- Roztop czekoladę w kąpieli wodnej
- Wylej pierwszą warstwę czekolady – przełóż formę do zamrażalnika
- Ułóż warstwę ciasta w formie i zalej pozostałą czekoladą
- Schłódź w lodówce