Panierowane jajka w skorupkach

Wyrafinowana przekąska, która zachwyci wszystkich gości! Jajka z kremowym farszem z boczniaków, ogórków konserwowych i anchois, panierowane w chrupiącej orzechowo-serowej skorupce. Prosta elegancja na Twoim stole!

Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo, w skorupkach
  • 5-6 boczniaków
  • Olej do smażenia
  • ½ szalotki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 filecik anchois
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki drobno mielonych orzechów
  • 50 g sera Pecorino lub Parmezanu
  • 1 jajko (do panierowania)
  • Kiełki lub szczypiorek do podania
Jak zrobić:
  1. Przekrój ugotowane jajka, wydrąż środek
  2. Zrób farsz z posiekanych jajek, boczniaków, szalotki i dodatków
  3. Wypełnij skorupki farszem
  4. Panieruj w jajku i mieszance orzechowo-serowej
  5. Usmaż na złoty kolor
  6. Podawaj z kiełkami lub szczypiorkiem
Smacznego!

Zobacz więcej przepisów od

Grzegorza Zawieruchy


Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki