Panierowane jajka w skorupkach
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo, w skorupkach
- 5-6 boczniaków
- Olej do smażenia
- ½ szalotki
- Sól i pieprz do smaku
- 3 ogórki konserwowe
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 filecik anchois
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki drobno mielonych orzechów
- 50 g sera Pecorino lub Parmezanu
- 1 jajko (do panierowania)
- Kiełki lub szczypiorek do podania
Jak zrobić:
- Przekrój ugotowane jajka, wydrąż środek
- Zrób farsz z posiekanych jajek, boczniaków, szalotki i dodatków
- Wypełnij skorupki farszem
- Panieruj w jajku i mieszance orzechowo-serowej
- Usmaż na złoty kolor
- Podawaj z kiełkami lub szczypiorkiem
Smacznego!

Zobacz więcej przepisów od
Grzegorza Zawieruchy