Włoska bruschetta z anchois

Cristina Catese zdradza sekret niezwykłej włoskiej przekąski! Zapomnij o klasycznej bruschettcie z pomidorami – poznaj wersję z rozpuszczoną mozzarellą i masłem z anchois.

Ten trik z anchois dodaje niesamowitej głębi smaku i umami każdemu kęsowi!

Składniki:
  • Rustykalny chleb (4 kromki o grubości 1 cm)
  • 4 kulki mozzarelli
  • 8 filetów anchois w oliwie
  • Masło (30 g)
  • Oregano
Jak zrobić:
  1. Podpiecz chleb do zarumienienia
  2. Nałóż plastry odsączonej mozzarelli
  3. Zapiekaj aż ser się rozpuści
  4. Zrób sos z masła i anchois
  5. Polej bruschettę masłem z anchois
  6. Posyp oregano i podawaj natychmiast!

Zobacz więcej przepisów od

Cristiny Catese


Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki