Biała kiełbasa w szuwarach
Wielkanocna rewolucja od Andrzeja Polana! Zapomnij o żurku – odkryj białą kiełbasę w kremowych „szuwarach” z młodej kapusty, boczniaków i chrzanu. Danie, które oczaruje wszystkich przy świątecznym stole!
Składniki:
- Biała kiełbasa bez osłonki JBB
- Olej rzepakowy do smażenia
- Młoda cebula zielona (ze szczypiorkiem)
- Kapusta młoda
- Koper (duża ilość)
- Kilka boczniaków
- 300ml śmietanka 36%
- Chrzan śmietankowy
- Musztarda francuska
- Sól, pieprz, kminek mielony
- Żurawina (może być mrożona)
Jak zrobić:
- Natnij kiełbasę pod skosem i usmaż na złoto
- Podsmaż boczniaki i kapustę
- Dodaj śmietankę, chrzan i musztardę
- Dopraw i zredukuj sos
- Połóż kiełbasę na kremowym sosie
- Posyp obficie ziołami i żurawiną

Zobacz więcej przepisów od
Andrzeja Polana