Biała kiełbasa w szuwarach

Wielkanocna rewolucja od Andrzeja Polana! Zapomnij o żurku – odkryj białą kiełbasę w kremowych „szuwarach” z młodej kapusty, boczniaków i chrzanu. Danie, które oczaruje wszystkich przy świątecznym stole!

Składniki:
  • Biała kiełbasa bez osłonki JBB
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Młoda cebula zielona (ze szczypiorkiem)
  • Kapusta młoda
  • Koper (duża ilość)
  • Kilka boczniaków
  • 300ml śmietanka 36%
  • Chrzan śmietankowy
  • Musztarda francuska
  • Sól, pieprz, kminek mielony
  • Żurawina (może być mrożona)
Jak zrobić:
  1. Natnij kiełbasę pod skosem i usmaż na złoto
  2. Podsmaż boczniaki i kapustę
  3. Dodaj śmietankę, chrzan i musztardę
  4. Dopraw i zredukuj sos
  5. Połóż kiełbasę na kremowym sosie
  6. Posyp obficie ziołami i żurawiną

Zobacz więcej przepisów od

Andrzeja Polana


Więcej Szybkich przepisów

Szybkie porady i triki