
Marieta Marecka
Prowadzi autorski program „ABC GOTOWANIA” oraz „365 Obiadów Mariety Mareckiej” na antenie Kuchni+.
W październiku 2015 ukazała się jej pierwsza książka „ABC gotowania”. W 2016 pojawiała się na rynku część druga a jesienią 2017 kolejna tym razem „ABC gotowania 3”. Swoją kulinarną przygodę rozpoczęła w 2010 roku udziałem w drugiej edycji programu „Gotuj o wszystko” w telewizji TVN. Potem zajęła drugie miejsce w programie „Warsztaty smaku Kuchni+ z Tomkiem Jakubiakiem”. Miała tam swój autorski odcinek „Warsztaty Smaku – Wyjadacze”.
Marieta Marecka z wykształcenia jest magistrem zarządzania i marketingu a pracę magisterską pisała o modzie na gotowanie. Obecnie jest częstym gościem śniadaniowego programu Dzień Dobry TVN. Publikuje felietony i przepisy kulinarne w magazynach kobiecych oraz na portalach internetowych. Kolekcjonuje publikacje kulinarne. Zakochana w kuchni, przepisach, smakach, swoim mężu, synku, córce oraz w podróżach… W kuchni i w życiu nie znosi monotonii. Dlatego kulinarne warsztaty i spotkania z Marietą Marecką są energetyczne, błyskotliwe, interesujące. Można na nich poznać nie tylko ABC gotowania, ale także zarazić się od Mariety radością życia, miłością do kuchni i kulinarnych podróży!